(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Smažená játra s mandlemi
Potřebné ingredience
300 g jater, 3 pórky nebo cibule s natí, 4 str.česneku, mletý kmín, špetka zázvoru, špetka cukru, 1/2 lžičky vegety, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic oleje na osmažení:
Na obalení masa: 2 lžičky solamylu a voda na rozředění.
Pro přilepšení mandlové lupínky
Postup přípravy
1. Játra nakrájíme nadlouhé a tenké nudličky, v misce je promícháme se solamylem rozmíchaným ve vodě. (!!!! Nepřidávejte vejce ani kalkohol, játra by zhořkla)
2. Na rozehřátou pánev nalijeme olej a zprudka orestujeme játra.
3. Poté přidáme pórek na dlouhé tenké proužky (když zrovna nemám, používát obyč.cibuli na půlkolečka), koření a česnek na plátky (česnek by měl zůstata polosyrový)
4. Pro zlepšení přidáme mandle
Příloha: Rýže, rýžové nudle nebo třeba pečivo
2. Na rozehřátou pánev nalijeme olej a zprudka orestujeme játra.
3. Poté přidáme pórek na dlouhé tenké proužky (když zrovna nemám, používát obyč.cibuli na půlkolečka), koření a česnek na plátky (česnek by měl zůstata polosyrový)
4. Pro zlepšení přidáme mandle
Příloha: Rýže, rýžové nudle nebo třeba pečivo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé